Planujesz zająć się sprzedażą lodów w parku czy na plaży? Bardzo pomocnym dla ciebie sprzętem będzie wyposażony w kółka mobilny konserwator do lodów.
Powodzenie twojego biznesu zależeć będzie od tego, jak wiele osób zdecyduje się kupić lody właśnie u ciebie. Zdobycie popularności i wyrobienie sobie renomy nie jest łatwe, ponieważ nowe stoiska z lodami już późną wiosną wyrastają jak grzyby po deszczu. Na to, czy przechodzący spacerowicze zdecydują się na lody z twojej lodziarni wpływa nie tylko atrakcyjna cena, ale przede wszystkim to, w jaki sposób się one prezentują. Wiele osób woli nawet zapłacić więcej za lodowy deser, widząc, że wygląda świeżo i apetycznie. Taki wygląd uzyskasz jedynie wówczas gdy masy lodowe będą przechowywane w odpowiedni sposób. Konserwator do lodów to urządzenie chłodnicze, w którym panują dogodne warunki do magazynowania przeznaczonych do sprzedaży lodów.
Liczy się też dotarcie do jak największej liczby osób, czyli wybór takiego punktu, w którym pojawia się dużo przechodniów. Czasem może okazać się, że wybrane przez ciebie miejsce nie sprawdza się. Z konserwatorem wyposażonym w kółka i parasolkę, możesz dowolnie zmieniać miejsce serwowania lodów. Wyglądający nieco niepozornie przenośny konserwator tak naprawdę posiada wszystko, co będzie ci potrzebne do efektywnej sprzedaży, a także do zapewnienia odpowiednich warunków do przechowywania i sprzedawania żywności, które kontroluje Sanepid. Bardzo ważnym elementem tego sprzętu, poza rzecz jasna blatem i gablotą do magazynowania mas lodowych, jest umywalka z niezależnym zasilaniem na wodę. Sprzęt powinien zapewniać odprowadzenie wody, która została już zużyta. W innym wypadku ryzykujesz wysokie kary nałożone przez Sanepid.
Jako dodatkową ciekawostkę mogę podać, że pewni studenci zaprojektowali inne mobilne urządzenie, tym razem serwujące nie lody, a napoje. Chodzi mi o mobilny ekspres do kawy. Ciekawa sprawa, prawda?